https://www.kamerabild.se/nyheter/program/on1-photo-raw-2018-ger-hdr-och-panorama
programvara

ON1 Photo Raw 2018 ger HDR och panorama

Övervägande delen av fotografer arbetar med Adobes produkter, men det finns alternativ. ON1 lanserar nu en uppdaterad version av sitt bildbehandlingsprogram Raw Photo som ger goda möjligheter för de som gillar HDR och panoraman, men även för de som vill ha en billigare lösning än Adobes.

För ungefär ett och ett halvt år sedan lanserade ON1 sitt Photo Raw. Då var de stora stöttepelarna att programmet var bättre anpassat till modern teknik och skulle arbeta betydligt snabbare än sina konkurrenter. Råfiler skulle öppnas på under en sekund och alla förändringar skulle ske i realtid. 

Nu kommer en uppdatering av programvaran som ger användaren flera möjligheter att arbeta med sina bilder. Bland annat kan man skapa HDR-bilder av flera olika råfiler på ett, enligt ON1, mycket snabbare och effektivare sätt än med andra programvaror. Det går även att sätta samman panoramor, även där snabbare och enklare än med andra program. 

ON1 har även utvecklat möjligheterna att justera masker när man vill göra lokala justeringar. Det går fortfarande att arbeta i lager för en icke-destruktiv redigering. Vill du kika mer på nyheterna i den kommande mjukvaran kan du titta på den här filmen där några av dem presenteras. 

 

 

ON1 har en lite annan prismodell än vad Adobe har, den nya programvaran kostar 120 dollar, vilket motsvarar ungefär 1000 kronor. Man kan även bli medlem i deras kundklubb, vilket kostar 150 dollar per år (då får man även programvaran), då får man även tillgång till gratis uppdateringar och annat som kan vara intressant för den som arbetar med programvaran. 

Vill du läsa mer om On1 Photo Raw kan du göra det här

 

Taggar